Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne tradycyjne danie
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 158
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 338
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 158
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 338
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Wystudź i przeciśnij przez praskę. Ziemniak przełóż do miski, ułóż równo i podziel na cztery równe części, jedną część ziemniaków wyjmij i wsyp w to miejsce mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszaj . Odrywaj małe kawałki i formuj kulkę . Gotuj około 2 minut od wypłynięcia.
Mięso opłucz i pokrój w plastry dowolnej wielkości. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso na rumiano z obu stron. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek . Chwilę podsmaż i zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około godzinę.
Na koniec sos zagęść mąka i dodaj śmietanę. Ugotowane kluski podaj z sosem i surówką z buraków czerwonych.