Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne pyszne danie z kluskami spaetzle, tym razem z sosem z łopatki wieprzowej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28302
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28302
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Wypłukane mięso,pokrojone w dużą kostkę, posolone smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu miękości cebuli. W między czasie gotujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, pokrojoną marchewką, lubczykiem i czosnkiem pokrojonym w kostkę.
Do wywaru dodajemy majeranek, sól pieprz i paprykę. Doprawiamy do smaku.Łyżką cedzakową zbieramy z patelni usmażone mięso z cebulą i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa. W połowie szklanki wody mieszamy mąkę, zagęszczamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy chwilę na małym ogniu ciągle mieszając. Kończymy gotowanie sosu.
Podajemy wcześniej ugotowane kluski polane sosem z dodatkiem kawałków mięsa i posypujemy natką pietruszki. Smacznego :)