Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne pyszne danie z kluskami spaetzle, tym razem z sosem z łopatki wieprzowej.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4977
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34412
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2080
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4977
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34412
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2080
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Składniki
Wypłukane mięso,pokrojone w dużą kostkę, posolone smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu miękości cebuli. W między czasie gotujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, pokrojoną marchewką, lubczykiem i czosnkiem pokrojonym w kostkę.
Do wywaru dodajemy majeranek, sól pieprz i paprykę. Doprawiamy do smaku.Łyżką cedzakową zbieramy z patelni usmażone mięso z cebulą i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa. W połowie szklanki wody mieszamy mąkę, zagęszczamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy chwilę na małym ogniu ciągle mieszając. Kończymy gotowanie sosu.
Podajemy wcześniej ugotowane kluski polane sosem z dodatkiem kawałków mięsa i posypujemy natką pietruszki. Smacznego :)