Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne pyszne danie z kluskami spaetzle, tym razem z sosem z łopatki wieprzowej.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9343
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41270
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9343
Składniki
Wypłukane mięso,pokrojone w dużą kostkę, posolone smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu miękości cebuli. W między czasie gotujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, pokrojoną marchewką, lubczykiem i czosnkiem pokrojonym w kostkę.
Do wywaru dodajemy majeranek, sól pieprz i paprykę. Doprawiamy do smaku.Łyżką cedzakową zbieramy z patelni usmażone mięso z cebulą i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa. W połowie szklanki wody mieszamy mąkę, zagęszczamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy chwilę na małym ogniu ciągle mieszając. Kończymy gotowanie sosu.
Podajemy wcześniej ugotowane kluski polane sosem z dodatkiem kawałków mięsa i posypujemy natką pietruszki. Smacznego :)