Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne pyszne danie z kluskami spaetzle, tym razem z sosem z łopatki wieprzowej.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4868
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4868
Składniki
Wypłukane mięso,pokrojone w dużą kostkę, posolone smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu miękości cebuli. W między czasie gotujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, pokrojoną marchewką, lubczykiem i czosnkiem pokrojonym w kostkę.
Do wywaru dodajemy majeranek, sól pieprz i paprykę. Doprawiamy do smaku.Łyżką cedzakową zbieramy z patelni usmażone mięso z cebulą i dodajemy do gotującego się wywaru warzywnego. Mieszamy i gotujemy do miękkości mięsa. W połowie szklanki wody mieszamy mąkę, zagęszczamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy chwilę na małym ogniu ciągle mieszając. Kończymy gotowanie sosu.
Podajemy wcześniej ugotowane kluski polane sosem z dodatkiem kawałków mięsa i posypujemy natką pietruszki. Smacznego :)