Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie wykonane z klusek Spaetzle z sosem z wieprzowiny i warzyw.
Polecam.
Odsłon: 517
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12527
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5205
Polecam.
Odsłon: 517
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12527
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5205
Składniki
Wymyte i pokrojone w kostkę, mięso i pieczarki smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Gdy mięso z pieczarkami poddusi się, dokładamy pokrojoną w piórka cebulę, solimy, pieprzymy do smaku. Podczas gdy mięso, pieczarki i cebula smaży się, przygotowujemy 1,5 litra bulionu z domowej kostki rosołowej. Do gotującego się bulionu dokładamy liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną paprykę, lubczyk i marchew. Gdy marchew będzie miękka wsypujemy wszystkie przyprawy suche i gotujemy na wolnym ogniu. Uduszone mięso, pieczarki i cebulę przekładamy łyżką cedzakową do garnka z gotującym się bulionem. Wszystko razem gotujemy doprawiając do smaku. W szklance wody mieszamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i zagęszczamy nasz sos. w oddzielnym garnku gotujemy kluski ze Szwabii według instrukcji na opakowaniu. Podajemy kluski na talerzu polane gęstym sosem mięsnym z warzywami. Smacznego!!!