Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie wykonane z klusek Spaetzle z sosem z wieprzowiny i warzyw.
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 78
Gotowe w kila chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 96
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 5346
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 78
Gotowe w kila chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 96
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która spr...
Odsłon: 5346
Składniki
Wymyte i pokrojone w kostkę, mięso i pieczarki smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Gdy mięso z pieczarkami poddusi się, dokładamy pokrojoną w piórka cebulę, solimy, pieprzymy do smaku. Podczas gdy mięso, pieczarki i cebula smaży się, przygotowujemy 1,5 litra bulionu z domowej kostki rosołowej. Do gotującego się bulionu dokładamy liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną paprykę, lubczyk i marchew. Gdy marchew będzie miękka wsypujemy wszystkie przyprawy suche i gotujemy na wolnym ogniu. Uduszone mięso, pieczarki i cebulę przekładamy łyżką cedzakową do garnka z gotującym się bulionem. Wszystko razem gotujemy doprawiając do smaku. W szklance wody mieszamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i zagęszczamy nasz sos. w oddzielnym garnku gotujemy kluski ze Szwabii według instrukcji na opakowaniu. Podajemy kluski na talerzu polane gęstym sosem mięsnym z warzywami. Smacznego!!!