Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski w jajkach smażonych"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Składniki
Przepis przysłała Kinga Skowrońska z Rusocina.
Trzy jajka wbij do miski. Dodaj mąkę i szklankę wody, oprósz solą, wyrób ciasto (nie może być ani za gęste, ani za rzad kie. Dobrze wyrobione łatwo odchodzi od łyżki).
W garnku zagotuj 2 litry wody z łyżką soli. Na wrzątek wrzucaj niewielkie, kładzione łyżką kluski. Gdy wypłyną, gotuj minutę. Wyjmij łyżką cedzakową.
Z pozostałych jajek usmaż na niewielkiej ilości oleju jajecznicę. Przypraw do smaku. Wymieszaj z gorącymi kluskami i podawaj.Źródło: Chwila dla Ciebie