Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kluski są naprawdę dobre, przepis pochodzi z okolić Nowego Sącza.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25989
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3422
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1446
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25989
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3422
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1446
Składniki
Wykonanie: Pieczarki pokroić w kostkę razem z cebulą, przysmażyć na maśle i dodać pokrojoną szynkę. Bułkę tartą zalać śmietaną, połączyć z serem, pieczarkami, szynką i cebulą. Następnie dodać żółtka jajek, przyprawić do smaku i wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek, mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na osolony wrzątek niewielkie kluseczki i gotować kilka minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.