Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski z cebulową jarzynką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Wymieszać z obiema mąkami i ciepłym mlekiem.
Boczek pokroić w kostkę (4 plasterki odłożyć), obsmażyć na suchej patelni, dodać posiekaną 1 cebulę, zrumienić. Ostudzić, osączyć z nadmiaru tłuszczu. Dodać do masy ziemniaczanej. Wbić jajko, wymieszać, dodać sól i pieprz.
Z ciasta formować okrągłe kluski. Gotować w osolonym wrzątku ok. 5 min, odcedzić.
Resztę cebul pokroić w talarki, zrumienić na oleju, zalać śmietaną i dusić, aż jarzynka zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kluskami i usmażonym boczkiem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium