Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z jabłkiem"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 689
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 246
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 433
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5361
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 241
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 689
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 246
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 433
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5361
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 241
Składniki
70 min • Porcja 103 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4-5 porcji
Mleko zagotowuję, dodaję ryż oraz rdzeń wanilii. Gotuję jeszcze ok. 50 minut na malutkim ogniu. Doprawiam dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżkami soku z cytryny.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, dodaję pozostały cukier i sok z cytryny, skrapiam wodą. Przesmażam ok. 7 minut na patelni.
Z masy ryżowej formuję kluski za pomocą dwóch łyżek. Cynamon mieszam z bułką tartą i panieruję kluski. Frytuję je na rozgrzanym oleju, odsączam i podaję ze smażonymi jabłkami i miętą.Źródło: Kobieta i życie