Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z jabłkiem"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 669
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 669
Składniki
70 min • Porcja 103 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4-5 porcji
Mleko zagotowuję, dodaję ryż oraz rdzeń wanilii. Gotuję jeszcze ok. 50 minut na malutkim ogniu. Doprawiam dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżkami soku z cytryny.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, dodaję pozostały cukier i sok z cytryny, skrapiam wodą. Przesmażam ok. 7 minut na patelni.
Z masy ryżowej formuję kluski za pomocą dwóch łyżek. Cynamon mieszam z bułką tartą i panieruję kluski. Frytuję je na rozgrzanym oleju, odsączam i podaję ze smażonymi jabłkami i miętą.Źródło: Kobieta i życie