Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie kawałek pieczeni i wszyscy mają jej już dość, to polecam ten przepis :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Składniki
Do stopionego masła dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kilka minut. Następnie dodać pokrojoną pieczeń. Dusić przez kilka minut. Na koniec zagęścić śmietaną połączoną z mąką. Doprawić do smaku.
Wszystkie składniki na kluski dokładnie ze sobą połączyć, żeby powstało gładkie ciasto. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Łyżką moczoną we wrzątku nabierać kluski i dawać do gotującej się wody. Kluski od momentu wypłynięcia gotować przez ok. 2 min., po czym odcedzić. Na talerz przełożyć kluski i dodać sos mięsno-pieczarkowy. Smacznego!