Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie kawałek pieczeni i wszyscy mają jej już dość, to polecam ten przepis :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15077
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15077
Składniki
Do stopionego masła dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kilka minut. Następnie dodać pokrojoną pieczeń. Dusić przez kilka minut. Na koniec zagęścić śmietaną połączoną z mąką. Doprawić do smaku.
Wszystkie składniki na kluski dokładnie ze sobą połączyć, żeby powstało gładkie ciasto. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Łyżką moczoną we wrzątku nabierać kluski i dawać do gotującej się wody. Kluski od momentu wypłynięcia gotować przez ok. 2 min., po czym odcedzić. Na talerz przełożyć kluski i dodać sos mięsno-pieczarkowy. Smacznego!