Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2469
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2469
Składniki
Z ziemniaków, mąki, twarogu i jaj (+ sól) wyrobic gładką masę. Podzielic na 3-4 części, z każdej uformowac wałeczki i kroic w kształcie kopytek (ale 2-3 razy większe lub formowac kulki). Gotowac w dużej ilości osolonej wody, wrzącej wody (po wypłynięciu jeszcze kilka minut). Ugotowane wybierac łyżką cedzakową i na półmisku polewac gorącym masłem z tartą bułką. Posypac cukrem do smaku. Smacznego.