Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3831
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11141
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3831
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Z ziemniaków, mąki, twarogu i jaj (+ sól) wyrobic gładką masę. Podzielic na 3-4 części, z każdej uformowac wałeczki i kroic w kształcie kopytek (ale 2-3 razy większe lub formowac kulki). Gotowac w dużej ilości osolonej wody, wrzącej wody (po wypłynięciu jeszcze kilka minut). Ugotowane wybierac łyżką cedzakową i na półmisku polewac gorącym masłem z tartą bułką. Posypac cukrem do smaku. Smacznego.