Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski z ziemniaków które zostały z dnia poprzedniego. Ziemniaki utłuczone i umaszczone domowym smalcem ze skwarkami. Nie wierzyłam ze wyjdą , ale sami zobaczcie . Kluski wyszły pyszne , po wymieszaniu pokroiłam je jak kopytka.
 
        garnek, miska, nóż, deska do krojenia,
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6125
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1875
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6125
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1875
 
         
         
                Składniki
Utłuczone i umaszczone ziemniaki przełożyć do miski, wyrównać powierzchnię , podzielić na 4 części. Jedną część wyjąc na pozostałe ziemniaki a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną . Wymieszać dolewając wodę ( wody w zależności ile mamy ziemniaków) ciasto nie powinno się kleić do rąk. Ciasta uformować wałki , gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką i kroić pod skosem kopytka. Wrzucać na gotująca z dodatkiem szczypty soli wodę i gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody około 3 - 4 minut.
Kluski gotowe do spożycia.