Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski z ziemniaków które zostały z dnia poprzedniego. Ziemniaki utłuczone i umaszczone domowym smalcem ze skwarkami. Nie wierzyłam ze wyjdą , ale sami zobaczcie . Kluski wyszły pyszne , po wymieszaniu pokroiłam je jak kopytka.
garnek, miska, nóż, deska do krojenia,
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Utłuczone i umaszczone ziemniaki przełożyć do miski, wyrównać powierzchnię , podzielić na 4 części. Jedną część wyjąc na pozostałe ziemniaki a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną . Wymieszać dolewając wodę ( wody w zależności ile mamy ziemniaków) ciasto nie powinno się kleić do rąk. Ciasta uformować wałki , gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką i kroić pod skosem kopytka. Wrzucać na gotująca z dodatkiem szczypty soli wodę i gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody około 3 - 4 minut.
Kluski gotowe do spożycia.