Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski z ziemniaków które zostały z dnia poprzedniego. Ziemniaki utłuczone i umaszczone domowym smalcem ze skwarkami. Nie wierzyłam ze wyjdą , ale sami zobaczcie . Kluski wyszły pyszne , po wymieszaniu pokroiłam je jak kopytka.
garnek, miska, nóż, deska do krojenia,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
Utłuczone i umaszczone ziemniaki przełożyć do miski, wyrównać powierzchnię , podzielić na 4 części. Jedną część wyjąc na pozostałe ziemniaki a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną . Wymieszać dolewając wodę ( wody w zależności ile mamy ziemniaków) ciasto nie powinno się kleić do rąk. Ciasta uformować wałki , gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką i kroić pod skosem kopytka. Wrzucać na gotująca z dodatkiem szczypty soli wodę i gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody około 3 - 4 minut.
Kluski gotowe do spożycia.