Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kluski z ziemniaków które zostały z dnia poprzedniego. Ziemniaki utłuczone i umaszczone domowym smalcem ze skwarkami. Nie wierzyłam ze wyjdą , ale sami zobaczcie . Kluski wyszły pyszne , po wymieszaniu pokroiłam je jak kopytka.
garnek, miska, nóż, deska do krojenia,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Utłuczone i umaszczone ziemniaki przełożyć do miski, wyrównać powierzchnię , podzielić na 4 części. Jedną część wyjąc na pozostałe ziemniaki a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną . Wymieszać dolewając wodę ( wody w zależności ile mamy ziemniaków) ciasto nie powinno się kleić do rąk. Ciasta uformować wałki , gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką i kroić pod skosem kopytka. Wrzucać na gotująca z dodatkiem szczypty soli wodę i gotować od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody około 3 - 4 minut.
Kluski gotowe do spożycia.