Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć ,odcisnąć. Powstały sok odstawić by na dole osadził się krochmal. Sok delikatnie wylać ,pozostałą część dodać do ziemniaków. Wbić jajka ,wsypać mąkę ,doprawić solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać na wrzątek kluski kształtowane łyżką. Gotować ok. 3-4 min od wypłynięcia na wierzch. Wyciągać łyżką cedzakową. Podawać z boczkiem i cebulą. Na rozgrzaną patelnię wrzucić smalec ,kiedy się rozpuści dodać pokrojony w kostkę boczek. Po podsmażeniu boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę ,uprażyć. Doprawić niewielką ilością soli i pieprzu.