Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa składniki i obiad gotowy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 816
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1426
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 816
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1426
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować i ostudzić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odsączyć. Dodać kaszę, posolić do smaku i starannie wymieszać. Następnie formować okrągłe kluski i gotować w osolonej wodzie około 30 minut. Przed podaniem polać roztopionym tłuszczem. Wspaniale smakują też na drugi dzień podsmażone na rumiano.