Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne danie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1457
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1457
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Składniki
1. kapustę zalać wodą, gotować 15 min, odcedzić, cebulę podsmażyć na maśle, dodać odcedzoną kapustę, liść laurowy, dusić na małym ogniu, 2. ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach, odsączyć na sitku a następnie odcisnąć w bawełnianej ściereczce, (odciśniętą wodę odstawić, żeby na spodzie zebrał się krochmal), do ziemniaków dodać jajko, mąki, krochmal, doprawić solą i pieprzem, 3. kluski kłaść łyżką na wrzącą, osoloną wodę, gotować na małym ogniu do wypłynięcia, podawać z kapustą, polane usmażonym boczkiem z cebula, smacznego