Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam przełamywać się i robić dania, które raczej zna się z mrożonek lub garnażerki, gdzie robi je ktoś inny. Zawsze gdy siadam do takich potraw okazuje się, że są bardzo łatwe w przygotowaniu, a zrobione samemu smakują wybornie. :) Knedle są z farszem pieczarkowym. Polecam spróbować. ;)
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 21
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 292
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2607
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1649
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14398
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 21
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 292
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2607
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1649
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14398
Składniki
Knedle możemy zacząć przygotować już nawet dzień wcześniej. Ponieważ ziemniaki, których mamy użyć powinny być ostudzone. Ziemniaki należy obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie i utłuc. Następnie ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Przygotować farsz krojąc cebule w kostkę. Usmażyć ją na maśle.
Pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli. Smażyć na dużym ogniu. Ostudzić.
Do ostudzonego farszu dodać sól, pieprz, żółtko oraz bułkę tartą. Wymieszać.
Do przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodać mąkę oraz całe jajko. Ugnieść rękami gładkie ciasto.
Uformować wałek o grubości ok 3-4 cm. Wykrawać małe placuszki. Napełniać je farszem za pomocą małej łyżeczki i formować kulki.
W tym czasie ugotować wodę w dużym garnku z dodatkiem soli oraz oleju. Gotować ok 5-10 minut.
Smacznego! :)