Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam przełamywać się i robić dania, które raczej zna się z mrożonek lub garnażerki, gdzie robi je ktoś inny. Zawsze gdy siadam do takich potraw okazuje się, że są bardzo łatwe w przygotowaniu, a zrobione samemu smakują wybornie. :) Knedle są z farszem pieczarkowym. Polecam spróbować. ;)
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2732
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 50
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 61
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2732
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 50
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 61
Składniki
Knedle możemy zacząć przygotować już nawet dzień wcześniej. Ponieważ ziemniaki, których mamy użyć powinny być ostudzone. Ziemniaki należy obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie i utłuc. Następnie ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Przygotować farsz krojąc cebule w kostkę. Usmażyć ją na maśle.
Pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli. Smażyć na dużym ogniu. Ostudzić.
Do ostudzonego farszu dodać sól, pieprz, żółtko oraz bułkę tartą. Wymieszać.
Do przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodać mąkę oraz całe jajko. Ugnieść rękami gładkie ciasto.
Uformować wałek o grubości ok 3-4 cm. Wykrawać małe placuszki. Napełniać je farszem za pomocą małej łyżeczki i formować kulki.
W tym czasie ugotować wodę w dużym garnku z dodatkiem soli oraz oleju. Gotować ok 5-10 minut.
Smacznego! :)