Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle serowe"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Margarynę utrzyj z żółtkami. Dodaj ser, mleko i kaszę mannę, wymieszaj. Odstaw, by manna wchłonęła . Dodaj mąkę i ubite białka, połącz.
Z masy uformuj knedle, obtocz w mące. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Wyjmij łyżką cedzakową. Masło stop, podsmaż bułkę tartą. Polej knedle.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie