Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi do moje babci Marysi. Ja czasami robię je na margarynie, babcia by się załamała, u niej zawsze było świeżo robione masło.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1154
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 447
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15443
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1154
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 447
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15443
Składniki
Świeży niekwaśny ser przetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, wymieszać z kaszą manną i pozostawić na pół godziny. Utrzeć tłuszcz, dodając kolejno żółtka, ser, utrzeć na gładką masę. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą serową. Na blat rozsypać sporo mąki, lekko wilgotną łyżką nabierać ciasto i w odstępach kłaść na mąkę. Na każdą porcję kłaść umytą i osuszoną truskawkę i formować w mące gałki, mnie wychodzi 14-15 sztuk. Najpierw zrobić i ugotować jeden knedel, jeśli ciasto będzie za rzadkie, wtedy dopiero dodać maksymalnie 2-3 łyżki mąki. Partiami wrzucać knedle na wrzącą osoloną wodę, delikatnie gotować od wypłynięcia około 10 minut. Podawać z jogurtem naturalnym i cukrem cynamonowym, lub gęstą słodką śmietanką.