Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na typowo letnie danie. Dziś proponuję knedle. Są wyśmienite.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 541
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 541
Składniki
Czereśnie umyć i wydrylować.Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Do twarogu dodać jajka i staranie wymieszać masę przy pomocy łyżki. Dodać przesianą mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Następnie uformować wałek z ciasta. Pokroić go na plasterki. Każdy plasterek rozpłaszczyć ręką i nakładać na niego czereśnię. Sklejać kulki. Gotowe knedle wrzucać na osoloną, wrzącą wodę. Gotować kilka minut na małym gazie. Gdy wypłyną, są już gotowe.
Czereśnie, które pozostały, zmiksować na gładką masę. Tą masę połączyć z jogurtem. Tym musem polać knedle wyłożone na talerze.