Dania główne Przepis na:
Knedle twarogowe z czereśniami


Przepisów i artykułów: 351 Ocena: 4254
Dodano: 15.06.2018
Odsłon: 499
Składniki
- 50 dag półtłustego twarogu
- 50 dag czereśni
- 50 dag mąki pszennej
- 2 jajka wiejskie
- 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
- 1 mały jogurt naturalny
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Czereśnie umyć i wydrylować.Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Do twarogu dodać jajka i staranie wymieszać masę przy pomocy łyżki. Dodać przesianą mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Następnie uformować wałek z ciasta. Pokroić go na plasterki. Każdy plasterek rozpłaszczyć ręką i nakładać na niego czereśnię. Sklejać kulki. Gotowe knedle wrzucać na osoloną, wrzącą wodę. Gotować kilka minut na małym gazie. Gdy wypłyną, są już gotowe.
-
Czereśnie, które pozostały, zmiksować na gładką masę. Tą masę połączyć z jogurtem. Tym musem polać knedle wyłożone na talerze.
Komentarze do przepisu (6)

bryssska 15 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam, jeszcze jakby mi ktoś zrobił to by było idealnie ;-DOdpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 15 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha! przepis jest latwiejszy niz myslalam, wiec dam rade :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 15 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne knedle <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz