Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na typowo letnie danie. Dziś proponuję knedle. Są wyśmienite.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1010
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4423
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2744
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38733
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1010
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4423
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2744
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38733
Składniki
Czereśnie umyć i wydrylować.Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Do twarogu dodać jajka i staranie wymieszać masę przy pomocy łyżki. Dodać przesianą mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Następnie uformować wałek z ciasta. Pokroić go na plasterki. Każdy plasterek rozpłaszczyć ręką i nakładać na niego czereśnię. Sklejać kulki. Gotowe knedle wrzucać na osoloną, wrzącą wodę. Gotować kilka minut na małym gazie. Gdy wypłyną, są już gotowe.
Czereśnie, które pozostały, zmiksować na gładką masę. Tą masę połączyć z jogurtem. Tym musem polać knedle wyłożone na talerze.