Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na typowo letnie danie. Dziś proponuję knedle. Są wyśmienite.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 45
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 121
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2822
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4187
Składniki
Czereśnie umyć i wydrylować.Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa dwa razy. Do twarogu dodać jajka i staranie wymieszać masę przy pomocy łyżki. Dodać przesianą mąkę i sól. Wyrobić ciasto. Następnie uformować wałek z ciasta. Pokroić go na plasterki. Każdy plasterek rozpłaszczyć ręką i nakładać na niego czereśnię. Sklejać kulki. Gotowe knedle wrzucać na osoloną, wrzącą wodę. Gotować kilka minut na małym gazie. Gdy wypłyną, są już gotowe.
Czereśnie, które pozostały, zmiksować na gładką masę. Tą masę połączyć z jogurtem. Tym musem polać knedle wyłożone na talerze.