Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad na słodko.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17174
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6654
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17174
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6654
 
         
         
                Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ale tak aby się nie rozpadły. Odcedzamy i gdy lekko przestygną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, szklankę mąki pszennej, 2 łyżki maki ziemniaczanej oraz twaróg, zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąkę, ciasto powinno być plastyczne i nie powinno kleić się do rąk. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki tworząc okrągły placuszek, na środek każdego wsypujemy trochę cukru i układamy zamrożona truskawkę, zlepiając ciasto w kulkę. Na wrzącą wodę wrzucamy knedle i gotujemy około 3-4 minuty to zależy jak duże są kulki. Resztę zamrożonych truskawek wsypujemy do garnka podlewamy 2 łyżkami wody oraz dodajemy cukier do smaku i chwilę gotujemy by się rozmroziły, następnie rozdrabniamy blenderem. Gotowe knedle podajemy z naszym musem z truskawek. SMACZNEGO