Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad na słodko.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2719
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 711
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2719
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 711
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ale tak aby się nie rozpadły. Odcedzamy i gdy lekko przestygną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, szklankę mąki pszennej, 2 łyżki maki ziemniaczanej oraz twaróg, zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąkę, ciasto powinno być plastyczne i nie powinno kleić się do rąk. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki tworząc okrągły placuszek, na środek każdego wsypujemy trochę cukru i układamy zamrożona truskawkę, zlepiając ciasto w kulkę. Na wrzącą wodę wrzucamy knedle i gotujemy około 3-4 minuty to zależy jak duże są kulki. Resztę zamrożonych truskawek wsypujemy do garnka podlewamy 2 łyżkami wody oraz dodajemy cukier do smaku i chwilę gotujemy by się rozmroziły, następnie rozdrabniamy blenderem. Gotowe knedle podajemy z naszym musem z truskawek. SMACZNEGO