Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle w leśnym sosie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Obrane cebule i 10 dag boczku pokrój w kostkę. Boczek oraz 1/3 cebuli zrumień na łyżce smalcu. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Bułki pokrój na kawałki. Wrzuć do miseczki. Mleko zmiksuj z jajkami, wlej do pieczywa. Dołóż boczek z cebulą oraz natkę.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dobrze wyrób. Odstaw na 20 min. W tym czasie grzyby oczyść, podsmaż na pozostałym smalcu. Dodaj resztę cebuli. Podlej ciepłym bulionem i duś ok. 30 min.
Z masy bułczanej uformuj 12 knedli. W garnku zagotuj posoloną wodę. Włóż do niej knedle. Gotuj je ok. 15 min. Plasterki boczku pokrój na kawałeczki. Wysmaż na chrupko.
Śmietanę wlej do grzybów. Sos zagęść zasmażką, przypraw. Knedle wyjmij. Podawaj je z sosem. Posyp wysmażonym boczkiem.Źródło: Tina