Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle każdy robi inaczej. Zaufałam przepisowi z anielskiej kuchni i wszytkim smakuje.
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1179
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 172
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 34
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 62
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 104
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1179
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 172
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 34
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 62
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 104
Składniki
Ugotowane wystudzone ziemniaki mielimy lub przecieramy. Dodajemy mąkę pszenną i jajka - wyrabiamy. Dosypujemy małymi partiami mąkę ziemniaczaną - tyle dopóki ciasto nie będzie odchodziło od ręki. Śliwki pozbawiamy pestki (kroimy na pół wyciągamy pestki i znów składamy, dzięki temu mamy calą śliwkę, z której nie leci sok). Z ciasta robimy rulon jak na kopytka i tak samo kroimy - tyle że wieksze kawałki ok.ok 1,5 cm szerokości. Zależy ile chcemy mieć ciasta. Rozpłaszczamy i wkładamy śliwkę. Lepimy kulki. Gotujemy na wrzątku. Najlepsze z masełkiem i bułką posypane cukrem.