Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z 1913 roku. Połączenie ziemniaków i bryndzy zawsze się sprawdza.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7099
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4839
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327657
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7099
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4839
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327657
Składniki
Ziemniaki ugotować, zetrzeć na tarce lub ubić na masę z dodatkiem masła. Dodać jajko, mleko, sól i mąkę. Jeśli ciasto jest zbyt luźne i nie nadaje się do formowania, dodać więcej mąki. Z masy ziemniaczanej formować placuszki, na każdym kłaść łyżeczkę bryndzy, zawijać w okrągłe knedle. Kluski wrzucać na gotującą się wodę na kilka minut. Podawać polane masłem lub z bułką tartą. Więcej przepisów na kluski ziemniaczane znajdziesz na moim blogu Pularda. Stół sprzed wieków.