Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 189
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 70
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 189
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 70
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 96
Składniki
Mleko w rondlu doprowadzić do wrzenia i wsypać 80 % mąki. Dokładnie mieszać żeby nie było grudek. Przestudzić i na stolnicy dodać pozostałą mąkę, mąkę ziemniaczaną, olej i jajko. Wyrobić ciasto. Zrobić wałek ok 4 cm średnicy i pokroić na kawałki ok 4 cm. Z każdego kawałka robić placuszek i nakładać do środka truskawkę. Dokładnie zlepiać i formować kule. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia. Na patelni rozpuścić masło z dodatkiem bułeczki i cukru. Knedle podawać polane masełkiem. Smacznego.