Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Składniki
Jabłka umyć obrać ze skórki.podzielić na ćwiartki.Usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić na duże kawałki,Wdużym garnku zagotować wodę posolić.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmielić w maszynce.Dosypać mąkę wbić jajko i zagnieść ciasto.Odrywać porcje i formować z nich placuszki na środku każdego polożyć po kawałku jabłka i oprószyć cukrem pudrem.Mocno zlepić brzegi formując zgrabne kule.
Knedle wrzucać na posolony wrzątek gotować 2-3minuty od momentu wypłyniecia.po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle i posypać cynamonem.