Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Jabłka umyć obrać ze skórki.podzielić na ćwiartki.Usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić na duże kawałki,Wdużym garnku zagotować wodę posolić.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmielić w maszynce.Dosypać mąkę wbić jajko i zagnieść ciasto.Odrywać porcje i formować z nich placuszki na środku każdego polożyć po kawałku jabłka i oprószyć cukrem pudrem.Mocno zlepić brzegi formując zgrabne kule.
Knedle wrzucać na posolony wrzątek gotować 2-3minuty od momentu wypłyniecia.po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle i posypać cynamonem.