Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Knedle z mięsem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Pomidory osącz z zalewy. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Oczyszczony por posiekaj w talarki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż mięso na złoty kolor. Zdejmij z patelni, włóż krążki pora. Smaż na tym samym tłuszczu pod przykryciem 2 min. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 4 łyżki wody, duś jeszcze kilka minut.
Knedle wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj wg przepisu. Odlej na sicie. Pomidory pokrój w paski. Otrzyj kilka gałązek majeranku.
Przygotuj zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadź ją mlekiem. Dodaj serek topiony, mieszaj do rozpuszczenia. Sos dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
W naczyniu umieść mięso, pomidory, por i knedle. Polej sosem. Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj 20-30 minut w 180 st.
czas ok. 50 min; porcja – 610 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety