Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki uważam za otwarty, bo w końcu mogłam zrobić z nimi knedle!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę i przekładamy je do miski. Dodajemy do nich mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, sól, cukier oraz wbijamy jajko. Wszystko wyrabiamy na jednolite i gładkie ciasto.
Z ciasta odrywamy małe kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości piłeczki do ping ponga. Kule spłaszczamy i na środku każdej z nich kładziemy truskawkę. Zlepiamy boki placków i formujemy z nich kulki.
Do garnka z wrzącą osoloną wodą wrzucamy knedle. Po wypłynięciu ich na powierzchnię wody, gotujemy je ok. 2-3 minut. Wykładamy je łyżką cedzawkową na talerz.