Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki uważam za otwarty, bo w końcu mogłam zrobić z nimi knedle!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praskę i przekładamy je do miski. Dodajemy do nich mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, sól, cukier oraz wbijamy jajko. Wszystko wyrabiamy na jednolite i gładkie ciasto.
Z ciasta odrywamy małe kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości piłeczki do ping ponga. Kule spłaszczamy i na środku każdej z nich kładziemy truskawkę. Zlepiamy boki placków i formujemy z nich kulki.
Do garnka z wrzącą osoloną wodą wrzucamy knedle. Po wypłynięciu ich na powierzchnię wody, gotujemy je ok. 2-3 minut. Wykładamy je łyżką cedzawkową na talerz.