Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z sezonowymi owocami. Można się nimi zajadać bez końca.
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, przepuszczamy przez praskę i odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wystudzenia.
Do przestudzonych ziemniaków wbijamy dwa jajka, dodajemy mąkę i sól. Składniki wyrabiamy dłońmi. Jeśli masa mocno klei się do dłoni - możemy dodać więcej mąki. Z ciasta formujemy kulki, następnie rozwałkowujemy je na małe placuszki.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki osuszamy ręcznikiem papierowym.
Na placuszkach umieszczamy po jednej truskawce. Formujemy knedle (dokładnie sklejamy ciasto, tak aby knedle nie rozpadły się podczas gotowania).
Knedle gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotujemy je przez 3-4 minuty i odcedzamy.
Ugotowane knedle podajemy ze śmietaną i musem truskawkowym.
Pyszna i zaskakująca w smaku interpretacja tradycyjnych knedli ze śliwkami. D...
Odsłon: 435
Tobie też knedle z truskawkami kojarzą się z beztroskimi wakacjami u babci? P...
Odsłon: 4090
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 72
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 103
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 87
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 99
Pieczone ziemniaki w mundurkach ( wersja ekspresowa ) gotowe w 30 minut !! D...
Odsłon: 45
Przepyszne domowe lody. Delektuj się cudownym, bogatym smakiem czekolady. A...
Odsłon: 72
Smaczne i bardzo szybkie kotleciki z kalafiora. Kalafior połączony z jajkami...
Odsłon: 103
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 87
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jes...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, przepuszczamy przez praskę i odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wystudzenia.
Do przestudzonych ziemniaków wbijamy dwa jajka, dodajemy mąkę i sól. Składniki wyrabiamy dłońmi. Jeśli masa mocno klei się do dłoni - możemy dodać więcej mąki. Z ciasta formujemy kulki, następnie rozwałkowujemy je na małe placuszki.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki osuszamy ręcznikiem papierowym.
Na placuszkach umieszczamy po jednej truskawce. Formujemy knedle (dokładnie sklejamy ciasto, tak aby knedle nie rozpadły się podczas gotowania).
Knedle gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotujemy je przez 3-4 minuty i odcedzamy.
Ugotowane knedle podajemy ze śmietaną i musem truskawkowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś kaczki w soku malinowym
Dania główne
Fasolka szparagowa Bożeny
Dania główne
Ziemniaki w mundurkach pieczone we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Dania główne
Kotlety mielone z kalafiora i jajka
Pierś kaczki w soku malinowym
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 40
Fasolka szparagowa Bożeny
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 87