Można robić ze śliwkami lub z twarogiem czy mięsem są smaczne,polecam.
Knedle ze śliwkami
Składniki
- ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę ok 1.5 kg
- śliwki 0,5 kg
- mąka ziemniaczana wg potrzeby
- mąka tortowa wg.potrzeby
- masło 3 łyżki
- bułka tarta 0,5 szkl
- sol,cukier,cynamon
Składniki
- ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę ok 1.5 kg
- śliwki 0,5 kg
- mąka ziemniaczana wg potrzeby
- mąka tortowa wg.potrzeby
- masło 3 łyżki
- bułka tarta 0,5 szkl
- sol,cukier,cynamon

Etapy przygotowania
Z wystudzonych ziemniaków wybrać 1/4 część, w którą wsypiemy mąki/ziemniaczaną i tortową /mniej więcej po połowie. Dokładnie wyrobić,formować kulki w nich dołek do którego wkładamy po 1/2 śliwki posypanej cukrem i cynamonem,formujemy knedle i układamy na posypaną obficie mąką stolnicę.

Knedle wrzucić na posoloną gotującą wodę delikatnie mieszać po wypłynięciu gotować ok.3 min. Na patelni roztopić masło,wsypać bułkę,zrumienić, polać knedle. SMACZNEGO.
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10921

Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1982
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Kremy
- Babeczki
Odsłon: 93
Ostatnio komentowane przepisy

Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10921

Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1982
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Kremy
- Babeczki
Odsłon: 93



Składniki
- ziemniaki ugotowane i przeciśnięte przez praskę ok 1.5 kg
- śliwki 0,5 kg
- mąka ziemniaczana wg potrzeby
- mąka tortowa wg.potrzeby
- masło 3 łyżki
- bułka tarta 0,5 szkl
- sol,cukier,cynamon
Z wystudzonych ziemniaków wybrać 1/4 część, w którą wsypiemy mąki/ziemniaczaną i tortową /mniej więcej po połowie. Dokładnie wyrobić,formować kulki w nich dołek do którego wkładamy po 1/2 śliwki posypanej cukrem i cynamonem,formujemy knedle i układamy na posypaną obficie mąką stolnicę.
Knedle wrzucić na posoloną gotującą wodę delikatnie mieszać po wypłynięciu gotować ok.3 min. Na patelni roztopić masło,wsypać bułkę,zrumienić, polać knedle. SMACZNEGO.