Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można robić ze śliwkami lub z twarogiem czy mięsem są smaczne,polecam.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Składniki
Z wystudzonych ziemniaków wybrać 1/4 część, w którą wsypiemy mąki/ziemniaczaną i tortową /mniej więcej po połowie. Dokładnie wyrobić,formować kulki w nich dołek do którego wkładamy po 1/2 śliwki posypanej cukrem i cynamonem,formujemy knedle i układamy na posypaną obficie mąką stolnicę.
Knedle wrzucić na posoloną gotującą wodę delikatnie mieszać po wypłynięciu gotować ok.3 min. Na patelni roztopić masło,wsypać bułkę,zrumienić, polać knedle. SMACZNEGO.