Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można robić ze śliwkami lub z twarogiem czy mięsem są smaczne,polecam.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5031
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5855
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18972
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7339
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30983
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5031
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5855
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18972
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7339
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30983
Składniki
Z wystudzonych ziemniaków wybrać 1/4 część, w którą wsypiemy mąki/ziemniaczaną i tortową /mniej więcej po połowie. Dokładnie wyrobić,formować kulki w nich dołek do którego wkładamy po 1/2 śliwki posypanej cukrem i cynamonem,formujemy knedle i układamy na posypaną obficie mąką stolnicę.
Knedle wrzucić na posoloną gotującą wodę delikatnie mieszać po wypłynięciu gotować ok.3 min. Na patelni roztopić masło,wsypać bułkę,zrumienić, polać knedle. SMACZNEGO.