Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można robić ze śliwkami lub z twarogiem czy mięsem są smaczne,polecam.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Z wystudzonych ziemniaków wybrać 1/4 część, w którą wsypiemy mąki/ziemniaczaną i tortową /mniej więcej po połowie. Dokładnie wyrobić,formować kulki w nich dołek do którego wkładamy po 1/2 śliwki posypanej cukrem i cynamonem,formujemy knedle i układamy na posypaną obficie mąką stolnicę.
Knedle wrzucić na posoloną gotującą wodę delikatnie mieszać po wypłynięciu gotować ok.3 min. Na patelni roztopić masło,wsypać bułkę,zrumienić, polać knedle. SMACZNEGO.