Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czuć już jesień w powietrzu i czuć ja też na talerzu. Owoce w ziemniaczanej koszulce pachnące cynamonem okraszone masełkiem z bułką tartą. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Linki poniżej. Serdecznie zapraszam.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7633
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2759
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7633
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2759
Składniki
Śliwkii umyj, osusz i usuń pestki. Cukier połącz z cynamonem. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Przeciśnij przez praskę. Umieść ziemniaki w misce i podziel na 4 części. Jedną cześć wyciąg i połóż na pozostałe ziemniaki ( patrz video). W puste miejsce wsyp tyle mąki ile było ziemniaków. Dodaj skrobię ziemniaczaną, jajko i wyrób na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt klejąca dodaj trochę mąki. Dłoń oprósz mąką, zrób placek z ciasta, połóż śliwkę i dobrze sklej boki. Uformuj kulkę. Połóż na posypanej mąką desce. Gotuj w lekko osolonej wodzie, od wypłynięcia 4-5 minut. Przed podaniem polej roztopionym masełkiem z bułką tartą Smacznego