Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czuć już jesień w powietrzu i czuć ja też na talerzu. Owoce w ziemniaczanej koszulce pachnące cynamonem okraszone masełkiem z bułką tartą. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Linki poniżej. Serdecznie zapraszam.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2399
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5086
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 157
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2399
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5086
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 157
Składniki
Śliwkii umyj, osusz i usuń pestki. Cukier połącz z cynamonem. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Przeciśnij przez praskę. Umieść ziemniaki w misce i podziel na 4 części. Jedną cześć wyciąg i połóż na pozostałe ziemniaki ( patrz video). W puste miejsce wsyp tyle mąki ile było ziemniaków. Dodaj skrobię ziemniaczaną, jajko i wyrób na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt klejąca dodaj trochę mąki. Dłoń oprósz mąką, zrób placek z ciasta, połóż śliwkę i dobrze sklej boki. Uformuj kulkę. Połóż na posypanej mąką desce. Gotuj w lekko osolonej wodzie, od wypłynięcia 4-5 minut. Przed podaniem polej roztopionym masełkiem z bułką tartą Smacznego