Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W letni dzień smakują wyjątkowo. Polecam.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24170
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4420
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 375
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3305
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5575
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24170
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4420
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 375
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3305
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5575
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć i wyjąć pestki. Na patelni rozpuścić masło z cukrem. Dodać 6 śliwek pokrojonych na ćwiartki. Dodać cynamon. Mieszać i podgrzewać do uzyskania sosu. W misce rozkruszyć twarożek. Porozgniatać widelcem. Dodać jajko. Pomieszać z twarogiem. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Zagnieść ciasto. Zrobić wałek. Podzielić na dziesięć części. Tyle będzie knedli. Każdy kawałek ciasta kolejno układać na ręce. Spłaszczać i na takim placuszku układać śliwkę. Zalepiać. Formować kule. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i oleju rzepakowego. Włożyć knedle. Delikatnie mieszać żeby nie przywarły do dna. Gotować ok 5 min od wypłynięcia. Wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na patelnię. Delikatnie, dokładnie pooblewać sosem. Można podawać. Udekorować listkami mięty. Smacznego.