Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bezmięsny obiad dla całej rodzinki :)
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 351
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42553
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 351
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42553
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dokładnie utłuc i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrobić dokładnie ciasto. Z ciasta zrobić gruby wałek, pokroić go na dość grube plastry. Na każdym z nich ułożyć śliwki, oprószyć cukrem. Zlepić dobrze łącząc brzegi ciasta.
Gotować w osolonej wodzie kilka minut. Na rozgrzanym maśle lekko uprażyć orzechy. Knedle podawać polane orzechami.