Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bezmięsny obiad dla całej rodzinki :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414211
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2257
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414211
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2257
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dokładnie utłuc i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Śliwki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić.
Do ziemniaków dodać przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrobić dokładnie ciasto. Z ciasta zrobić gruby wałek, pokroić go na dość grube plastry. Na każdym z nich ułożyć śliwki, oprószyć cukrem. Zlepić dobrze łącząc brzegi ciasta.
Gotować w osolonej wodzie kilka minut. Na rozgrzanym maśle lekko uprażyć orzechy. Knedle podawać polane orzechami.