Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle ze śliwkami Magdy Gessler wyróżniają się aromatyczną posypką, która dodaje wyjątkowego smaku. Dzięki temu danie możesz traktować jako deser lub obiad na słodko. Przepis Magdy Gessler podbija podniebienia nawet tych, którzy nie przepadają za produktami mącznymi. Wypróbuj go!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 181
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 181
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Składniki
Śliwki umyj, obierz i pozbądź się pestek. Ziemniaki obierz, umieść w garnku, zalej wodą i wsyp odrobinę soli. Ugotuj, a następnie odstaw do wystygnięcia. Po tym czasie przeciśnij przez praskę, aby masa była gładka. Dodaj mąkę i jajka. Wyrób ciasto.
Następnie nakładaj masę na dłoń, delikatnie spłaszcz i wyłóż na środek śliwkę. Zawiń ciasto, zlepiając brzegi, a następnie uformuj kulkę. Zagotuj wodę w garnku i dodawaj knedle partiami. Gotuj 2-3 minuty po wypłynięciu. Wyłóż gotowe knedle na talerz.
Na małej patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą. Chwilę podsmażaj całość, cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą, posyp nimi knedle. Oprósz delikatnie cynamonem. Źródło: waniliowysmoczek.blogspot.com