Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszne. Posypka z orzechów włoskich doskonale pasuje.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Mleko w rondlu doprowadzić do wrzenia i wsypać 80 % mąki. Dokładnie mieszać żeby nie było grudek. Przestudzić i na stolnicy dodać pozostałą mąkę, mąkę ziemniaczaną, olej i jajko. Wyrobić ciasto . Zrobić wałek ok 4 cm średnicy i pokroić na kawałki ok 4cm. Z każdego kawałka robić placuszek i nakładać do środka śliwkę. Dokładnie zlepiać i formować kule. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia. Łyżką cedzakową wyjmować na półmisek. Na patelni rozpuścić masło z dodatkiem bułeczki, mielonych orzechów i cukru. Przed podaniem knedle polać masełkiem, posypać dodatkowo orzechami. Smacznego.