Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszne. Posypka z orzechów włoskich doskonale pasuje.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181954
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181954
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Składniki
Mleko w rondlu doprowadzić do wrzenia i wsypać 80 % mąki. Dokładnie mieszać żeby nie było grudek. Przestudzić i na stolnicy dodać pozostałą mąkę, mąkę ziemniaczaną, olej i jajko. Wyrobić ciasto . Zrobić wałek ok 4 cm średnicy i pokroić na kawałki ok 4cm. Z każdego kawałka robić placuszek i nakładać do środka śliwkę. Dokładnie zlepiać i formować kule. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia. Łyżką cedzakową wyjmować na półmisek. Na patelni rozpuścić masło z dodatkiem bułeczki, mielonych orzechów i cukru. Przed podaniem knedle polać masełkiem, posypać dodatkowo orzechami. Smacznego.