Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla fanów mącznych potraw, jak również mięsnych.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Ziemniaki wyrobić z mąką, solą i jajami na ciasto,
Przygotować farsz: bułkę namoczyć, cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle (margarynie). Mięso zemleć z odciśniętą bułką i cebulą. Dodać śmietanę, jajo, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Z ciasta formować grube placuszki wielkości - połowy dłoni. Na środek kłaść po łyżeczce farszu i zlepiać brzegi nadając knedlom formę kulki.
Knedle gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, uważając aby wrzenie nie było zbyt gwałtowne. SMACZNEGO!