Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle z owocami są bardzo popularne i smaczne. Mus z dyni w cieście dodaje delikatnej słodyczy i pięknego koloru.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34096
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1240
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34096
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1240
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Składniki
Ugotowane, gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać pół łyżeczki soli, mus z dyni, obie mąki i jajko. Szybko wyrobić na jednolite ciasto.
Na posypanej mąką desce uformować wałki i pokroić na kawałki.
Z każdego kawałka ciasta zrobić placuszek i ułożyć truskawkę. ( ja miałam truskawki mrożone).
Truskawki zawinąć ciastem i dokładnie zlepić formując knedle. Gotować w dużej ilości lekko osolonej wody około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać z bitą śmietaną i cukrem lub okraszone rumianym masłem