Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z wersji mojego ulubionego ogniskowego przysmaku
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9530
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3084
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6601
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9530
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3084
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6601
Składniki
Boczek - w kostkę- podsmażyć ( odlać nadmiar tłuszczu),Dołożyć wieprzowinę ( kostka) i całość usmażyć na złoto na patelni.
Ziemniaki ( obrane , drobna kostka) doprawić i zezłocić szybko na patelni na oleju.
Wszystkie składniki ( bez kapusty) wymieszać , doprawić. Kociołek żeliwny wyłożyć liśćmi kapusty ( grubo),wsypać mieszankę i przykryć liśćmi kapusty..
Kociołek umieścić na ok. 1 godz. nad żarem - utrzymywać niewielki ogień.
Miłego biwakowania:)
W przypadku wrzucenia do kociołka surowych składników ( co jest częstą praktyką) czas należałoby wydłużyć a ... ogień zmniejszyć.