Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z wersji mojego ulubionego ogniskowego przysmaku
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 158
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 209
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1289
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 158
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 209
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1289
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 513
Składniki
Boczek - w kostkę- podsmażyć ( odlać nadmiar tłuszczu),Dołożyć wieprzowinę ( kostka) i całość usmażyć na złoto na patelni.
Ziemniaki ( obrane , drobna kostka) doprawić i zezłocić szybko na patelni na oleju.
Wszystkie składniki ( bez kapusty) wymieszać , doprawić. Kociołek żeliwny wyłożyć liśćmi kapusty ( grubo),wsypać mieszankę i przykryć liśćmi kapusty..
Kociołek umieścić na ok. 1 godz. nad żarem - utrzymywać niewielki ogień.
Miłego biwakowania:)
W przypadku wrzucenia do kociołka surowych składników ( co jest częstą praktyką) czas należałoby wydłużyć a ... ogień zmniejszyć.