Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z wersji mojego ulubionego ogniskowego przysmaku
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Składniki
Boczek - w kostkę- podsmażyć ( odlać nadmiar tłuszczu),Dołożyć wieprzowinę ( kostka) i całość usmażyć na złoto na patelni.
Ziemniaki ( obrane , drobna kostka) doprawić i zezłocić szybko na patelni na oleju.
Wszystkie składniki ( bez kapusty) wymieszać , doprawić. Kociołek żeliwny wyłożyć liśćmi kapusty ( grubo),wsypać mieszankę i przykryć liśćmi kapusty..
Kociołek umieścić na ok. 1 godz. nad żarem - utrzymywać niewielki ogień.
Miłego biwakowania:)
W przypadku wrzucenia do kociołka surowych składników ( co jest częstą praktyką) czas należałoby wydłużyć a ... ogień zmniejszyć.