Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne jednogarnkowe danie z zaprzyjaźnionej restauracji Jazzva w Bolesławcu. Syte i treściwe danie, posiadające wyraziste smaki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2135
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3266
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1328
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2071
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2135
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3266
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1328
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2071
Składniki
Mięso kroimy na dużą kostkę. Z papryk usuwamy nasiona, kroimy na paski. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienna, podobnie jak papryki kroimy na paski. Ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. W kociołku rozgrzewamy masło i oliwę, przez 5-6 min podsmażamy mięso. Następnie dodajemy warzywa, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, dusimy pod przykryciem 5 min. Następnie dodajemy połowę rosołu i dusimy 30 min na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po 30 min dodajemy resztę rosołu, dusimy dalej (bez przykrycia) aż mięso będzie miękkie.