Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, proste, nie wymagające wielu składników. Użyłam włoskiej kapusty, resztek niemieckiego salami i pieczonych ziemniaków. Oczywiście, jeśli chodzi o bazę mięsną, to możesz użyć resztek wędlin czy boczku. Wszystko się nada.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114851
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114851
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 220°C. Ziemniaki obieramy i kroimy na pół. Wkładamy je do miski i naoliwiamy oliwą, solimy, doprawiamy pieprzem. Pieczemy około 25minut, do miękkości.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z kiełbaskami i poszatkowanym czosnkiem. Gdy cebula będzie rumiana, dodajemy poszatkowaną kapustę i dolewamy 1/2 szklanki wody. Przykrywamy, zmniejszamy ogień na minimum i dusimy. Co kilka minut mieszamy. Gdy kapusta już dobrze zmięknie a smaki ładnie się połączą dodajemy upieczone ziemniaki, znów mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą, pieprzem, chilli. Ponownie przykrywamy patelnie i dusimy dosłownie kilka minut.