Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kofty pochodzą z kuchni arabskiej i robi się je przeważnie z mięsa wołowego. Ja dziś proponuje Wam kofty z mięsa wieprzowego – a dokładnie z szynki . Do przygotowania koft nie potrzebujemy jajek. Wystarczy mięso, czosnek, natka pietruszki i przyprawy. Możemy je usmażyć na patelni grillowej bądź na tradycyjnym grillu. Wyśmienicie smakują z sosem tzatzyki
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 377
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 74
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 151
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 228
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 377
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 74
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 151
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 228
Składniki
1. Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę 2. Do mięsa dodaj przyprawy , natkę i czosnek. Całość wymieszaj. I dostaw do lodówki na 30 minut 3. Z mięsa formuj podłużne kotlety i nabij je na patyk od szaszłyków. 4. Kofty smaż na grillu po 10-13 minut z każdej strony.