Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z "greckiego party" Aromatyczne mieso jagniece a jako uzupelnienie orzezwiajaca salatka.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Wszystkie skladniki wymieszac razem. Nabierac porcje miesa (garsc) i oblepic nim patyk do szaszlykow, tworzac podluzny ksztalt. Grillowac lub piec w piekarniku okolo 20min,obracajac co jakis czas. Podawac z chlebkiem pita i sosem tzatziki.
Szpinak, ogorka, oliwki, arbuza, fete i cebule ulozyc na talerzu. Z miodu, musztardy, maku, octu, oliwy, jogurtu zrobic dressing, posolic. Polac salatke sosem tuz przed podaniem.
Zamiast jagnieciny mozna uzyc innego miesa mielonego