Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51780
Dodano: 24.03.2016
Odsłon: 6253
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mięso mielimy.
Cebule, natkę i czosnek miksujemy, łączymy z mięsem. Dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy.
Z przygotowanej masy formujemy podłużne kotlety. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry o grubości 5 mm. Mieszamy z olejem, przyprawą. Mieszamy i układamy pomiędzy przygotowanymi kotletami. Mięso skrapiamy sokiem pomidorowym.
Całość zapiekamy przez około 40 min (do miękkości ziemniaków) w temperaturze 200°C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Futka 25 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Cudeńka <3 Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 25 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Pycha ;) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

izaa_a 25 marca 2016Zgłoś do usunięcia
zdecydowanie moje smaki ;)4 Kto głosował? | Odpowiedz