Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na szybki obiad. Przepis pochodzi z kalendarza Siostry Anastazji, który od razu wpadł nam w oko.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3314
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3314
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 843
Składniki
Mięso mielimy. Cebule, natkę i czosnek miksujemy, łączymy z mięsem. Dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Z przygotowanej masy formujemy podłużne kotlety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry o grubości 5 mm. Mieszamy z olejem, przyprawą. Mieszamy i układamy pomiędzy przygotowanymi kotletami. Mięso skrapiamy sokiem pomidorowym. Całość zapiekamy przez około 40 min (do miękkości ziemniaków) w temperaturze 200°C.