Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na szybki obiad. Przepis pochodzi z kalendarza Siostry Anastazji, który od razu wpadł nam w oko.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2442
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 695
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8826
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2442
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3832
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 695
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8826
Składniki
Mięso mielimy. Cebule, natkę i czosnek miksujemy, łączymy z mięsem. Dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Z przygotowanej masy formujemy podłużne kotlety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry o grubości 5 mm. Mieszamy z olejem, przyprawą. Mieszamy i układamy pomiędzy przygotowanymi kotletami. Mięso skrapiamy sokiem pomidorowym. Całość zapiekamy przez około 40 min (do miękkości ziemniaków) w temperaturze 200°C.