Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na szybki obiad. Przepis pochodzi z kalendarza Siostry Anastazji, który od razu wpadł nam w oko.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 340
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1767
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17199
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 340
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14833
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1767
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17199
Składniki
Mięso mielimy. Cebule, natkę i czosnek miksujemy, łączymy z mięsem. Dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Z przygotowanej masy formujemy podłużne kotlety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry o grubości 5 mm. Mieszamy z olejem, przyprawą. Mieszamy i układamy pomiędzy przygotowanymi kotletami. Mięso skrapiamy sokiem pomidorowym. Całość zapiekamy przez około 40 min (do miękkości ziemniaków) w temperaturze 200°C.