Do góry

Dania główne Przepis na:

Kofty z indyka

Kofty z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2201 Ocena: 48815

Dodano:

Odsłon: 5695

Świetna propozycja na szybki obiad. Przepis pochodzi z kalendarza Siostry Anastazji, który od razu wpadł nam w oko.

Składniki

  • Kofty:
  • 1 kg piersi z indyka
  • 4 cebule
  • 4 pęczki natki pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego
  • sok pomidorowy
  • sól, pieprz
  • Ziemniaki:
  • 6 dużych ziemniaków
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawa do ziemniaków
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kofty z indyka

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy.

    Cebule, natkę i czosnek miksujemy, łączymy z mięsem. Dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy.
    Z przygotowanej masy formujemy podłużne kotlety. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry o grubości 5 mm. Mieszamy z olejem, przyprawą. Mieszamy i układamy pomiędzy przygotowanymi kotletami. Mięso skrapiamy sokiem pomidorowym.

    Całość zapiekamy przez około 40 min (do miękkości ziemniaków) w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń