Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z sosem szpinakowym

Kokardki z sosem szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5562

Dodano:

Odsłon: 3795

Znane danie,szybkie i pyszne,w mojej wersji:)

Składniki

  • szpinak świeży lub mrożony,1 opakowanie
  • makaron kokardki
  • ser żółty np.gouda, 20 dkg
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • cebula biała,nieduża
  • śmietana 18%, 3-4 łyżki
  • olej lub oliwa, 2 łyżki
  • sól i pieprz
  • papryka ostra lub chili w proszku,odrobine do zaostrzenia smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kokardki z sosem szpinakowym

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić,a świeży umyć i posiekać drobniej.

  2. Rozgrzać patelnię,cebulę pokroić w kostkę a czosnek posiekać,chwilę podsmażyć.

  3. Dodać szpinak i dusić pod przykryciem 10 minut.

  4. Dodać przyprawy oraz śmietanę i chwilę pogotować.

  5. Ugotować makaron,odcedzić i wymieszać z sosem szpinakowym.

  6. Przełożyć na talerz i posypać startym na grubej tarce serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 08 lipca 2014 Pyszne danie, szpinak bardzo lubimy a w połączeniu z makaronem i serem to już niebo w gębie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 lipca 2014 uwielbiamy takie jedzonko, delikatna pyszność, pozdrawiam cieplutko ! Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 lipca 2014 Szpinak mogę jeść pod każdą postacią, z makaronem na bank przepyszne :) Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń