Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokilki z serkiem"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 253
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22493
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 255
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 253
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22493
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 255
Składniki
Pomidory umyj, wytrzyj. Odetnij wierzchy i wydrąż, uważając przy tym, aby nie uszkodzić ścianek. Wydrążone pomidory w środku oprósz solą i postaw do góry dnem. Poczekaj około 10 minut, aż ociekną z soku.
Orzeszki zrumień na suchej patelni, przestudź, drobno pokrój. Rzodkiewki umyj, osusz, potnij w kostkę. Trochę rzodkiewki odłóż do dekoracji. Resztę połącz z orzeszkami, lekko posól, przemieszaj i nałóż do wydrążonych pomidorów.
Serek ricotta wymieszaj ze skórką cytrynową, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz jogurtem. Przypraw solą i pieprzem. Orzeszki oraz rzodkiewki w pomidorkach przykryj grubą warstwą serka.
Udekoruj odłożoną rzodkiewką oraz gałązkami tymianku. Pomidorowe miseczki ustaw na talerzu przybranym listkami rukoli. Podawaj np. z kawałkiem chrupiącej bagietki.
<strong>Jedna sztuka zawiera: 180 kcal.</strong>Źródło: Tina