Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8098
Dodano: 29.05.2012
Odsłon: 22675
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy. Wszystkie warzywa kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy 10-15 minut na łyżce oliwy. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę, ugotowaną kaszę i dusimy kilka minut. Na końcu dodajemy parmezan mieszamy i nakładamy do przepłukanych wodą foremek, a następnie wykładamy zgrabne babeczki na talerze.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

gosia2306 08 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Jeśli dodasz natkę i poddusisz to zniszczysz całą witaminę C która ginie w 60 st.C.0 Kto głosował? | Odpowiedz

junisa3 11 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
cos w rodzaju risotto:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne , pomysł do wykorzystania w najblizszym czasie3 Kto głosował? | Odpowiedz

Jolkafasolka 08 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Gratuluję, z wyglądu ładna i pyszna.3 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia11082 03 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł warto wypróbować3 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 30 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Można spróbować z ryżem lub z kaszką kuskus. Pozdrawiam!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 30 maja 2012Zgłoś do usunięcia
wygląda bardzo apetycznie :-) tylko u mnie w domu nie przepadają za kaszą jęczmienną, czy zamiast kaszy może być ryż?2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 29 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł na uwielbianą przeze mnie kaszę jęczmienną:)3 Kto głosował? | Odpowiedz