Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa rolada z kurczaka

Przepis dnia 2020-08-12
Kolorowa rolada z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 8827

Dodano:

Odsłon: 1023

Królowa imprez, niesamowicie wyglądająca rolada z kurczaka, faszerowane papryczki a to wszystko w jednej formie do pieczenia.

Składniki

  • 3 połówki fileta z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • 2 opakowania mix słodkiej mini papryki
  • 1 brokuł
  • ½ opakowania mini marchewek
  • 1 marchew
  • 1 serek meksykański
  • 6 plastrów sera żółtego
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kolorowa rolada z kurczaka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
    2. Następnie układamy w formie podłużnej, tak żeby przykryć dno, brzegi formy oraz żeby zwisały nam kawałki mięsa, którym później zakryjemy wierzch rolady.

  2. 3. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu połowę przekładamy do miski, resztę odstawiamy brokuł na bok, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz serek meksykański i dokładnie mieszamy.

  3. 4. Z papryczek usuwamy nasienie, nie kroimy na pół tylko ścinamy zieloną część i tak usuwamy nasiona żeby powstał nam podłużny otwór.
    5. Papryczki nadziewamy warzywnym farszem i układamy wzdłuż na mięsie.

  4. 6. Następnie układamy 3 plastry żółtego sera i ugotowane mini marchewki.

  5. 7. Następną warstwą jest pozostały brokuł i ponownie przykrywamy 3 plasterkami sera.

  6. 8. Na koniec przykrywamy zwisającym z formy mięsem i pieczemy 40 minut pod przykryciem w 180 °C

  7. 9. Po upieczeniu kroimy i podajemy.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń