Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i niezwykle dekoracyjna tarta z kolorowych marchewek i cukinii. Im wiecej kolorów wykorzystamy. np. fioletowa, zólta lub biala marchewke i zólta cukinie obok zielonej, tym bardziej interesujaco bedzie to wygladac. Ukoronowaniem jest masa serowa z 3 rodzajów sera i swiezego oregano.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1741
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3283
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26777
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 382
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1741
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3283
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26777
Składniki
Jesli robimy wlasne ciasto, wystarczy plat na okragla foremke Ø 24 cm, jesli stosujemy gotowe ciasto, postepowac wg. przepisu i wylozyc nim foremke i jej brzegi, zbedne kawalki odciac. Na dno polozyc papier do pieczenia i umiescic na nim jakis ciezar (sucha fasole, ryz itp.) aby ciasto wyroslo w miare równe. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180° C przez 15-20 minut, nastepnie usunac pergamin wraz z obciazeniem i odstawic do ostudzenia. Przygotowac nadzienie - w sredniej misce wymieszac jajka, ser ricotta, starty parmezan i starta gałke muszkatołowa. Dodac szczypte soli. mozarelle pokrojona w kostki i świeze oregano. Mieszac tak dlugo, az powstanie gladka masa i wylozyc nia wystudzone ciasto tarty.
Pokroić cukinie i marchewke wzdluz na mozliwie cienkie plastry., umiescic je w misce i podgrzac 1 minute w mikrofalówce, aby byly dostatecznie miekkie i nie lamaly sie w czasie zwijania. Pierwszy dlugi kawalek warzywa zwinac w rulonik, nastepnie owinac wokól niego 2-3 nastepne plasterki, aby powstalo cos w rodzaju rózy. Umiescic pierwszy kawalek warzywa w srodku tarty, nastepne wokól niego w ruchu spiralnym. Posmarowac wierzch warzyw oliwa z oliwek i piec tarte w rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50 minut.