Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z warzyw i mięsa to dobry sposób na smaczne i łatwe do przygotowania danie. Idealnie smakują podane z sosem grzybowym, ryżem i surówką.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19187
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19187
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę, włożyć do miski, wymieszać z przyprawą do gyrosa, zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną przyprawy Garam Masala. Odłożyć na kilkanaście minut w chłodne miejsce.
Por oczyścić, pokroić w cienkie pół krążki. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w zapałkę.
Jajka wbić do głębokiego naczynia, zmiksować. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z mięsem, dodać roztrzepane jajka.
Wsypać mąkę, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wkładać porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.