Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z warzyw i mięsa to dobry sposób na smaczne i łatwe do przygotowania danie. Idealnie smakują podane z sosem grzybowym, ryżem i surówką.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 249
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 249
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4560
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę, włożyć do miski, wymieszać z przyprawą do gyrosa, zmiażdżonym czosnkiem i odrobiną przyprawy Garam Masala. Odłożyć na kilkanaście minut w chłodne miejsce.
Por oczyścić, pokroić w cienkie pół krążki. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w zapałkę.
Jajka wbić do głębokiego naczynia, zmiksować. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z mięsem, dodać roztrzepane jajka.
Wsypać mąkę, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wkładać porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.