Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe plasterki na liściach sałaty"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1050
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1050
Składniki
Rzodkiewki umyj, odetnij korzonki i łodygi, pokrój w plasterki. Tak samo przygotuj młode marchewki. Sałatę podziel na listki, umyj, osusz. Większe listki porozrywaj. Umyj i oczyść łodygi selera naciowego, drobno posiekaj. Opłucz dymki, grubo posiekaj.
Utrzyj olej z musztardą. Dodaj łyżeczkę soku wyciśniętego z cytryny. Wymieszaj starannie. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. sałatki układaj warstwami na półmisku. Polej sosem.
porcji, czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety