Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4902
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4902
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Urozmaiciłam tradycyjne aglio olio. Wyszło kolorowo i pysznie! Porcję spaghetti na jedną osobę wrzuciłam do gotującej się i osolonej wody. Kiedy makaron był w połowie ugotowany na patelnię wlałam 2 łyżki oliwy z oliwek, na którą (kiedy już była gorąca) wrzuciłam pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę czerwoną. Po chwili dodałam pokrojone w plasterki 3 ząbki czosnku i smażyłam co jakiś czas mieszając. Kiedy czosnek był delikatnie (!) zezłocony, na patelnię wrzuciłam ugotowany, odcedzony makaron, posiekaną zieloną pietruszkę i mieszając podsmażyłam ok 30 sekund. Tak przyrządzony makaron wyłożyłam na talerz i dodałam pokrojone czarne oliwki.