Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24927
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24927
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Przygotować 3 miseczki. Do dwóch wsypać po 115 g mąki, do trzeciej 100 g i dosypać do niej 15 g kakao. Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić. Do jednej miski ( bez kakao ) dodać szczyptę barwnika. Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i chowamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut. Potem wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Rulon przeciąć 2-3 razy wzdłuż. Powstałe paski bardzo cienko wałkować, potem pokroić nożem na dość wąskie paseczki. Gotować kilka minut w osolonej wodzie.