Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu dania, które są smaczne, lekkie i pożywne. Zdrowy posiłek nie wymaga wielogodzinnych czarów kulinarnych. Czasami taki prosty i treściwy posiłek potrafi zaskoczyć swym wpsaniałym smakiem. Dziś zapraszam na koperkowego łososia z cukinią w ziołach oraz ryżem :) To danie jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich zapracowanych - wystarczy 25 minut i obiad jest gotowy :D
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na małym ogniu. Do gotowania dla nadania smaku i aromatu dodajemy także 1 ząbek czosnku.
Cukinię kroimy na półplasterki i smażymy ją na oliwie z oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich, soli i świeżo zmielonego pieprzu. Cukinię powinnismy smażyć do momentu, aż delikatnie zmięknie, ale wciąż pozostanie jędrna.
Łososia pozbawiamy skóry, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą, pieprzem oraz posiekanym koperkiem i odstawiamy na 10 minut (w tym czasie gotujemy ryż). Następnie smażymy go na maśle 2 - 3 minuty z każdej strony.
Ryż wykładamy na talerze, kładziemy na nim usmażony filet z łososia oraz kawałki cukinii. Życzę smacznego! :)